Homepage-duurzaamheid-milieu

Duurzaamheid en milieu

Smid & Hollander Dakbouw voor duurzame daken
 • Duurzame materialen 
 • Isolatie
 • Onderhoudsvriendelijke daken 
 • Lange levensduur
 • Eco-Activ®  dakconcepten
Bescherming en afdichting van bouwconstructies is onze specialiteit, maar ook op het gebied van duurzaamheid creëert Smid & Hollander Dakbouw toegevoegde waarde. Duurzaamheid in de meest brede zin van het woord, want Smid & Hollander Dakbouw ontwikkelt en levert dakconcepten vanuit de gedachte van een optimale gebouwfunctie én een minimale impact voor het milieu. Onze daken zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Het gebruik van duurzame materialen met een lage milieu-impact en flinke laag isolatie draagt bovendien bij aan een vermindering van de totale milieuschade.
 

Eco-Activ® dakconcepten: toegevoegde waarde voor het dak


Oplossingen die veel verder reiken dan het dak zelf, zijn de Eco-Activ® dakconcepten. Hierbij wordt elke vierkante meter dakoppervlakte ingezet voor het verbeteren van de omgeving en grijpt daarmee direct positief in op het milieu. Smid & Hollander Dakbouw is 100 procent onderdeel van Icopal, Europa's meest toonaangevende producent van producten voor de bescherming en afdichting van bouwconstructies. Dankzij deze bundeling van kennis zijn wij nog beter in staat om u van de meest optimale dakoplossing te voorzien. Smid  & Hollander Dakbouw is producent én leverancier, innovator én specialist in duurzaamheid. Dus kiest u voor Smid & Hollander Dakbouw, dan kiest u voor de toegevoegde waarde van een dak.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over onze innovatieve Eco-Activ® daksystemen. 

Energie beheer: ICOSUN Zonne-energiesystemen


Water management: ICOFLOR groendaksysteem

dakbedekking de lucht zuiveren®Lucht kwaliteit: Laat Noxite

CO2-prestatieladder

Het terugdringen van de CO2-uitstoot door het verlagen van het energieverbruik en het verminderen van het grondstofverbruik is voor Smid & Hollander een belangrijk issue. Voor Icopal, waarvan Smid & Hollander Dakbouw deel uitmaakt, was het een logische stap om deel te nemen aan het CO2-prestatieladder initiatief. De ladder geeft inzicht in de mate waarin een bedrijf actief werk maakt van CO2-reductie. Hoe hoger op de ladder, hoe hoger de fictieve korting op de inschrijfprijs bij openbare aanbestedingen.
Lees meer over de CO2-prestatieladder, wat Icopal wil bereiken en hoe zij dat wil doen...

  Download brochure

  Bekijk hier onze brochure online
  Brochure smid en hollander dakbouw
  dakdekkersbedrijf in Groningen